Marc vande Gucht

Coauteur Marc vande Gucht werkte jarenlang in het bedrijfsleven, onder meer als commercieel directeur van de Tijd. Tot in 2005 was Marc vooral actief bij KBC en bij de Tijd/L'Echo. Vanaf 2005 is Marc consultant die transities en startups begeleid, die strategisch advies geeft en coachend optreedt voor zeer diverse opdrachtgevers (ook bij o.a. overnames bedrijven, conflictmanagement, begeleiden 2de generatie in familiebedrijven bij overname, maar evenzeer adviseren van units van grote ondernemingen …) Voor meer beroepsdetails: https://www.linkedin.com/in/yokaconsult/

Marc stapt dus enkel in tijdelijke opdrachten en is vandaag actief in Stadsontwikkeling van de Vlaams Brabantse stad Halle (KMO van + 500 werknemers).

Dit boek is voor Marc reeds het 3de van zijn hand.  De vorige 2 edities (uitgegeven bij Lannoo) werden uitgebracht na het overlijden van zijn dochter in 2003. Het eerste boek (2005) gaat over de gevolgen van depressie en de rauwheid van suïcide. Het tweede boek (2019) beschrijft wat een trauma aanricht en individuen verandert door de jaren heen. 

In 2004 richtte Marc samen met Jan Toye een Fonds op (www.gavoorgeluk.be) dat vandaag zeer fors blijvend in mentaal welbevinden van jongeren in Vlaanderen investeert.

De link die Marc – samen met Geert – in deze uitgave legt, is een logisch vervolg op wat het Fonds GavoorGeluk heeft opgebouwd voor jongeren. Het boek gaat over de levensfases die het stadium van “jongeren” verlaat en waar de meesten de grote overstap maken naar de werkomgeving.  

Samen zijn wij begaan met het welzijn, ook op de werkvloer, al was het maar omdat we daar heel wat van onze tijd spenderen. We kunnen nooit voldoende het belang van mentaal welbevinden in de werkomgeving promoten. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x